Typische gerechten uit de Franse keuken

Veel mensen denken bij Franse ontbijt gerechten aan croissants en stokbroden. In Nederland is de Franse keuken erg bekend. Heel vaak heb je niet eens door als je een traditioneel Frans gerecht eet. Maar wat zijn nou allemaal typische gerechten uit de Franse keuken? Dat lees je in dit artikel! Klik op de volgende link als jij op zoek bent naar een restaurant in Eindhoven met een Franse keuken.

Brood en bakkerijen 

Typische gerechten uit de Franse keuken zijn brood en banket. In bijna ieder dorp is minstens één bakkerij te vinden. Als dit niet het geval is dan rijdt er dagelijks een bezorgwagen rond die brood bezorgd. Populaire gerechten van de bakkerij zijn éclair met banketbakkersroom, luchtige koekjes met amandelen, macarons, Bretonse galette, madeleine en clafoutis dat is gebak met kersen, eieren, bloem, melk en suiker. 

Ratatouille 

Het hele jaar door kun je ratatouille eten, een typisch gerecht uit de Franse keuken. Het is een mengeling van verschillende groenten. Hier kun je denken aan rode paprika, ui, aubergine en courgette. Het gerecht klinkt niet zo interessant maar je kan er erg goed mee variëren en door gebruik te maken van de juiste kruiden wordt het een heel lekker gerecht.

Makkelijke gerechten

Een paar simpele maar typische gerechten uit de Franse keuken zijn de croque-monsieur en de quiche Lorraine. De croque-monsieur wordt vooral met de lunch gegeten en is een tosti met ham en kaas en deze wordt meestal afgemaakt met een spiegelei. De croque-madam lijkt op de croque-monsieur alleen deze wordt dan geserveerd met wat bechamelsaus. De quiche Lorraine is een hartig taartje met spek en prei. Deze kun je gemakkelijk en snel zelf maken en is ideaal voor het avondeten of als je zin hebt in een snelle lunch. 

Franse uiensoep

Een erg bekend en typisch gerecht uit de Franse keuken is de Franse uiensoep. Sommige mensen vinden het geweldig terwijl andere mensen het helemaal niks vinden. Het grote geheim van dit recept is dat je de ui erg lang en langzaam moet bakken. Voor het zelf bereiden van dit gerecht heb je dus wel wat geduld en tijd nodig. Kaascroutons en een stuk oerbrood maken het gerecht helemaal af.