De populaire internationale gerechten ter wereld

Overal ter wereld worden er andere gerechten gegeten. En hoe lekker is het om elke dag een ander internationaal gerecht te eten? Maar wat zijn nou de populairste gerechten ter wereld? Dat lees je in dit artikel. Klik op de volgende link als jij op zoek bent naar een restaurant in Eindhoven met internationale gerechten.

Italiaanse pasta’s 

De Italiaanse keuken kent vele klassiekers. Je kunt hierbij denken aan pizza, risotto, lasagne en pasta. Er zijn een heleboel pasta’s te bereiden met eindeloze variaties. Maar in Italië houden ze het toch graag simpel. De bekendste zijn Pasta Pesto, Bolognese met gehakt en tomatensaus, Carbonara met eieren, pancetta en kaas, Porcini met paddenstoelen, Napolitana met tomatensaus en suddervlees en di Mare met zeevruchten. 

Sushi uit Japan

De Japanse keuken is veel breder dan sushi, rijst, sashimi en zeewier maar sushi behoort wel tot de favoriete en is het icoon van het land. Andere gerechten die erg populair zijn zijn Gyoza, miso, dim sum en edamame. Maar Sushi blijft toch wel veruit het populairste gerecht. 

Paella uit Spanje 

Een ander populair internationaal gerecht is paella dat afkomstig is uit Spanje. De basis van dit gerecht bestaat uit saffraan en rijst en het verschilt een beetje per regio of er vis of vlees eraan wordt toegevoegd. Je kan hierbij denken aan schaaldieren en vis of chorizo en kip. Het is een klein beetje te vergelijken met risotto alleen dan met iets andere smaken en het smaakt iets droger op een Spaanse manier.

Curry uit India 

De Indiase keuken staat bekend om de diverse kleuren, geuren en smaken. Specerijen, groenten en kruiden zijn erg belangrijk in ieder gerecht. Koeien eten ze niet omdat dit daar als een heilig dier wordt gezien. De curry vindt zijn oorsprong in India en is vaak vegetarisch omdat een kwart van de bevolking geen vlees eet. Indiase curry’s worden nooit met pasta’s gemaakt maar in plaats daarvan met hele of gemalen specerijen.

Tzatziki uit Griekenland

Wat ook een populair internationaal gerecht is, is Tzatiki. Er is geen betere dip te bedenken wat je overal bij kan eten. Het wordt gemaakt door yoghurt te mengen met knoflook, olijfolie en komkommer. Hier worden vaak ook nog kruiden aan toegevoegd. De meeste mensen eten het met vlees of stokbrood.